Rejse efterskole

Kom med på vores mange rejser!

Tanzania

Mødet med anden kultur
Rejsen til Tanzania henvender sig til 10. klasse, og er for de elever, der ønsker at stifte bekendtskab med kulturen i den 3. verden, og som ikke er bange for at se det sande ansigt bag fattigdom og de betingelser mennesker lever under i en økonomisk fattig kultur. Rejsen planlægges i samarbejde med NLO (New Life Outreach) og er sammenhængende med et stort åndeligt aspekt. Der arbejdes pædagogisk med eleverne omkring indblik i egen situation, sammenlignet med det der mødes.

West Coast, USA

The land of opportunity
Rejsen til USA er en nøgletur for Frydensberg Efterskole og populær blandt eleverne og henvender sig til 10. klasse. Omdrejningspunktet for turen er mødet med den amerikanske kultur og indlogeringen hos værtsfamilier. Det giver et unikt lokalt indblik, der erfaringsmæssigt giver eleverne oplevelser og relationer for livet. Samtidig bliver der på turen taget et socialt og åndeligt ansvar. Dette kan forekomme i engagementer i soup-kitchen, besøg hos en større kirke i L.A. eller andre steder.

Athen

Akropolis, græske guder og masser af tzatziki

Turen til Athen er en ny rejsedestination for 10. klasse.

På rejsen til Athen skal holdet besøge en masse historiske steder, møde nogle mennesker der gør en stor forskel for andre, og ellers samle på en masse fantastiske oplevelser.

Ski-rejse

Udvid din horisont
Ski-rejsen er en populær tur for skolens 8. og 9. klasse. Rejsen har en naturlig social konsensus, men er også et vigtigt pædagogisk redskab. På ski og snowboard får man mulighed for at udfordre eleverne på parametre der ikke er mulige i hverdagen. De sociale udfordringer i hverdagen bliver erstattet af individuelle motoriske og fysiske udfordringer. Det skaber en naturlig omfordeling i hierarkiet blandt eleverne. Der er altid forfriskende fortællinger om sejre og overvindelser blandt eleverne, udover at der bare er god stemning blandt elever og lærere på skituren.

Storby-rejse

Fish'n Chips? Baguette og frølår? Tapas?

Rejsen til en europæisk storby er skoleårets sidste tur, hvor hele skolen tager afsted i maj måned.

Målsætningen er at konsolidere fællesskabet inden skoleåret afsluttes, samtidig med at det er en god mulighed for at træne sproglige færdigheder på engelsk og fokusere på geografisk og historisk læring. Der bliver ligeledes arbejdet målrettet pædagogisk i forhold til selvstændighed og generelle menneskelige færdigheder. Rejsen tager både udgangspunkt i hele fællesskabet, ligesom der bliver prioriteret tid til at være sammen som familiegruppe.