valgfag

Her ses en oversigt over vores mange forskellige valgfag.

På Frydensberg har vi over 25 forskellige valgfag.
Vi har 3 valgfagsperioder, hvor man i hver periode har 2-3 valgfag om ugen.
Man kan på den måde nå at prøve op til 9 forskellige valgfag gennem skoleåret.
Valgfagene vælges efter skolestart.

Herunder kan du se en oversigt over vores valgfag

Badminton

Er ketcher og fjerbold lige noget for dig? Så kan du blive en del af vores badminton-valgfag. Du kan være med, lige meget om du har prøvet det før, eller er helt ny i sporten.

Bag og smag

I bag og smag-valgfaget indtages køkkenet med mel og sukker. Her bages alt hvad hjertet kan begære, og bagværket skal selvfølgelig  også smages, nogle gange bliver det endda delt ud til aftenforfriskningen til alle skolens elever.

Basketball

Basketball foregår i de lune måneder på vores egen udendørs multibane. Det er et meget populært valgfag. I vintermånederne rykker det indenfor. Det er selvfølgelig både for piger og drenge.

Boyzone

Boyzone er et skønt valgfag for drenge, hvor der bliver hygget, snakket om forskellige relevante emner, og nogle gange tager de også på tur. Her er det også muligt selv at forme valgfaget, og komme med input til, hvad der skal på programmet.

Creative Direction

Crossfit

På Frydensberg har vi vores eget, nye, udendørs crossfit område. Så hvis du vil træne din styrke og kondition med mange forskellige bevægelser og træningsmetoder, er det her, du skal melde dig på.

Dans

Bevægelse og god musik. På dansevalgfaget får du pulsen op, bevægelse i kroppen og et smil på læben. Der danses mange forskellige stilarter og det er både for nybegyndere og garvede dansere.

Discipelship

På discipelship valgfaget vil vi lære om, hvad det vil sige at være en efterfølger af Jesus. Valgfaget vil både foregå på skolen, men der er også ture, hvor vi tager ud og besøger kirker eller velgørende organisationer.

Explorer

Filmklub

Frydensberg har sin helt egen mini-biograf, som især bliver brugt på filmklub-valgfaget. Her ser vi film – både oscarvindende og mere ukendte film. Derefter skal de selvfølgelig analyseres og rates.

Fiskeri

Sæt madding på krogen og ta’ med ud og fisk’.
Fiskerivalgfaget er for dig, der elsker den friske luft og et godt sæt vaders. Her lærer du både, hvordan du fisker efter forskellige fisk, og så skal vi selvfølgelig også ud og have linen i vandet.

Fitboks

Gi den gas til fitboks, hvor vi trækker i boksehandskerne og brænder energi af. Lær forskellige teknikker og træn din styrke og kondition.  Vi slår selvfølgelig kun på boksepuderne.

Floorball

I vintermånederne trækker vi indenfor til floorball og giver den gas med bold og stav. Floorball er også kendt som “inde-hockey” og du er velkommen på valgfaget, om du har prøvet sporten før eller ej.

Frydliga

FrydLiga er vores fodboldvalgfag. Her giver vi den gas på vores fodboldbane, der er både masser af træning og kampe mod andre hold.

e-sport

Vi har udvidet vores e-sports lokale, fordi vi ved hvor populært dette valgfag er. Her er der masser af plads og selvfølgelig lækre gaming-stole.  Du er velkommen til selv at medbringe computer, skærm, mus, og hvad du ellers har brug for.

Girlpower

Girlpower er et rigtigt tøsevalgfag, hvor der bliver hygget, grint og snakket en masse. Her kan du selv være med til at forme programmet og ønske emner, ture eller lignende.

Insanity

Insanity er for dig, der ikke er bange for at svede. Det er det vildeste workout program, men intens interval-træning. Gi’ den gas!

Kok-amok

På kok-amok valgfaget, laves der alle mulige former for mad. Så har du en lille kok gemt i maven, eller kan du ikke få nok af masterchef-programmerne, så er det her noget for dig.

Lovsang

Mormors kurv

Musical

musik & Sammenspil

PAdel

Pen & Papir

Ridning

Robotteknik

Rugby

tro & liv

workout

disc golf

Andre særlige fag

Step up

På Frydensberg tilbyder vi et Step Up forløb til de elever, der ønsker at blive bedre til at passe på deres krop og få inspiration til en sundere livsstil. Vores diætist, Mette, fra køkkenet, vil køre et forløb med en lille gruppe elever, som både byder på undervisning, udflugter og personlig vejledning.

TURBO-UNDERVISNING

Hvis matematik eller dansk er lidt ekstra svært for en elev, tilbyder vi turbo-forløb i stedet for tysk-undervisning. Her vil en lille gruppe elever have ekstra-undervisning med en faglærer i enten dansk eller matematik, så de kan få den hjælp og vejledning, de har brug for, for at klare sig igennem skoleåret.