Værdigrundlag

Et godt sted at gro

Vi ønsker en skole, hvor vi møder hinanden med åbenhed, hjælpsomhed og respekt, og hvor alle tager ansvar for at skabe et godt fællesskab. Vi vil gerne udfordre eleverne til at være gode kammerater, der rækker ud til andre og kender betydningen af ordet barmhjertighed. Vores vision som skole er, at vi vil være en kristen efterskole, hvor elever blomstrer og danner meningsfulde liv.

Vi ønsker at give eleverne et grundlag for at vokse i en sund og levende tro på Gud – og respekterer samtidig den enkeltes frihed til selv at vælge livsgrundlag. Vi tror at debat og dialog om ”livets mening” – hvem er jeg, hvor kommer jeg fra, hvor går jeg hen? – er med til at skabe elevernes oplevelse af identitet og ståsted.

vores værdier

  • Autentiske relationer

  • Naturrig hverdag

  • Reflekteret tro

  • Alsidig læring
Gideon Jakobsen, forstander

Hilsen fra forstanderen

Jeg føler mig som verdens heldigste forstander! Tænk sig at få lov til at arbejde på Frydensberg og være en del af alt det skønne, der sker her.

Frydensberg er en hjemlig og hyggelig efterskole for 120 elever fra hele det danske kongerige. De autentiske relationer er hjertet i alt, hvad vi gør. Her kan du forvente at finde et varmt og imødekommende fællesskab, hvor du kan være dig selv. Vores medarbejdere er vilde med teenagere og vi vil gerne skabe rammen for et nærværende fællesskab, hvor vi vokser sammen og støtter hinanden.

Vi har 9. og 10. klasse… og faktisk også 8. klasse, som er gået hen og blevet ret populær. Målet er, at rykke eleverne så meget vi overhovedet kan fagligt, så de bliver klar til deres afgangsprøver på alle 3 årgange. Det gør vi bl.a. med tolærerordning i dansk & matematik, læsebånd, turbo og ekstra lektioner. Her er det en kæmpe styrke, at vi har uddannede lærere, som både brænder for deres fag og elevernes trivsel.

På Frydensberg er vores kristne tro meget central og former vores fællesskab og værdier. Uanset din baggrund, vil du finde et rum til at udforske og styrke din åndelige rejse her på Frydensberg. Vores slogan er, at Frydensberg skal være ’et godt sted at gro’ – og det er vores fornemmeste opgave at hjælpe eleverne på deres dannelses- og trosrejse.

Vi har de senere år totalrenoveret for over 15 millioner kroner og hvis du aldrig har set skolen eller det er længe siden du sidst var forbi, så er du hermed inviteret til at komme og få en rundvisning. Vores nyeste tilføjelse er et lækkert udeområde med bålhytte, orangeri, køkkenhave og beachvolleybane, der giver os endnu bedre muligheder for at udnytte vores enestående placering i skovbrynet – få 100 meter fra Mariager fjord.

Jeg håber, at du vil overveje at tage dit efterskoleår her hos os og jeg ser frem til at byde dig velkommen.

Med venlig hilsen,

Gideon Jakobsen,

Forstander, Frydensberg Efterskole

Anbefalinger

hvad kan frydensberg?

Da vi var på Vigsø lærte jeg rigtigt meget om min familiegruppe, men det vigtigste var, jeg fandt mig selv i Gud.
Emma, 9. klasse
At starte på Frydensberg er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget. Er personligt gået fra en en meget stille dreng til den mest udadvendte version af mig selv og det kan jeg takke lærene for. De tager sig tid til at lære dig at kende og hjælper dig med de problemer, du måske går med. Et år på Frydensberg ændrer dig til den bedste version af dig selv.
Mikkel, 10. klasse

Jeg har aldrig følt mig så set som jeg gør på fryd. Jeg har aldrig oplevet lærere der oprigtigt går op i mig som person som de gør på fryd.

Anonym elev, skoleåret 2023/2024
Historie

Frydensbergs

historie

I september år 1986 købte man gården ”Frydensberg” til efterskolevirksomhed. En helt unik placering ved skov og fjord. To år senere blev lokalplanen godkendt og byggeriet kunne gå igang godt hjulpet af de over 4 millioner kroner, som kirker i Mosaik netværket havde indsamlet.

I august år 1989 begyndte det første elevhold på Frydensberg med Poul og Karen Margrethe Kirk som forstanderpar. Frydensberg var de første par år en pædagogisk enhed ud fra Mariager Høj- og efterskole, men blev selvstændig efterskole den 1. januar år 1992 med plads til 55 elever.

I år 2015 udvidede Frydensberg sine faciliteter med købet af Efterskolen Alternas bygninger, da den rykkede til Sjælland. I dag er der plads til 125 elever på Frydensberg fordelt på 8., 9. og 10. klasse