Rejser

7 destinationer

På Frydensberg elsker vi at rejse! Derfor får alle elever mulighed for at opleve noget af verden udenfor Danmark. I løbet af skoleåret har alle årgange hver deres særlige rejsetype; kanotur til Sverige (8. kl), Skitur til Norge (9. kl) og længere udenlandsrejser til Californien, Filippinerne eller europæisk storby-rundtur (10. kl).

I foråret har vi som skole en fælles storbytur, hvor vi med fokus på fællesskab og kulturel dannelse oplever én af Europas fantastiske storbyer.

Alle rejser er inkluderet i elevprisen.

kanotur til sverige

I starten af september måned rejser vores 8. klasses elever hvert år 4 dage med deres årgangslærere til Sverige på en tur, som ryster eleverne sammen og styrker sammenholdsfølelsen. Når eleverne i fællesskab sejler i kano gennem Sveriges skove, sover i telte og laver mad over bål, oplever vi en helt særlig mulighed for at lære hinanden at kende og få nye venner. Turen er et afsæt til det fællesskab, som i høj grad er i fokus hele skoleåret på 8. årgang.

Skitur til Norge

I januar måned rejser 9. klasse en uge til Norge med deres årgangslærere og skolens ungmedarbejdere. Her vil der være plads til alle – både nybegynderne og de øvede. Vores lærerteam har erfaring i at undervise og guide både de modige og dem, som skal hjælpes til at finde modet. På skituren bor eleverne i hytter, hvor de sover, spiser sammen, hygger, spiller spil og slapper af sammen, når de ikke er på pistene. Efterskolen sørger for skipas og leje af ski – så på med skitøj og skibriller.

Gruppetur til Vigsø

I starten af skoleåret tager hele skolen på familiegruppetur til Vigsø Feriecenter i Nordjylland. Her bor eleverne i hytter med deres familiegrupper og står selv for måltider og andre huslige pligter i deres to hytter. Formålet med turen er, at skabe et stærkt fællesskab i grupperne og lære hinanden godt at kende. Der bliver delt livshistorier, badet i badelandet, gået ture og hygget i lange baner.

Storbytur for alle

Midt mellem de skriftlige og mundtlige prøver, får hele skolen på en velfortjent pause med en uges rejse til en europæisk storby. I skoleåret 2024/2025 går turen til Berlin. Her er fællesskabet i centrum, og vi skal selvfølgelig ud at se seværdigheder, lære om kultur og historie og få kulinariske oplevelser.

10. klasses rejser

På 10. årgang har vi mulighed for at tage nogle længere skolerejser i marts/april måned. Her udbydes tre forskellige rejsedestinationer af 10-14 dages varighed, som eleverne fordeles på efter skoleopstart, med udgangspunkt i deres ønsker og vores pædagogiske overvejelser. Rejserne er meget forskellige, men fælles for rejserne er et fokus på udsyn: for en stund vender vi blikket væk fra vores egen privilegerede dagligdag og ser ud på den verden, som omgiver os.

Californien

På turen til Californien kommer eleverne med på roadtrip rundt i Californien. Rejsen indeholder blandt andet oplevelser af den storslåede natur i fantastiske nationalparker og den smukke kyst langs Highway 1. Eleverne vil blive præsenteret for nogle af de amerikanske kontraster; de flotte gader i Hollywood og de mange hjemløse på Skid Row få kilometer derfra. Derudover vil vi tage på opdagelse i de mindre byer og opleve hvordan polariseringen skaber kontraster og ulighed.

Der bliver også mulighed for at opleve en amerikansk highschool og vi skal naturligvis også smage på den amerikanske madkultur.

Europa

Turen rundt i Europa er for de elever i 10. klasse, som er interesserede i europæisk historie og kultur og er for dem, som drømmer om at opleve det pulserende storbyliv.
Med to fede destinationer, som f.eks. Athen og Rom, får man på denne rejse mulighed for at se, smage og dykke ned i både arkitektur, kulturhistorie og madkultur.

Som skole har vi kontakt til organisationen Faros, som er en hjælpeorganisation i Athen med fokus på at hjælpe flygtningebørn og -unge. Ved at få lov at bidrage til organisationen med noget praktisk, får eleverne blik for én af verdens store udfordringer og får mulighed for at reflektere over egen levestandard.

Filippinerne

På rejsen til Filippinerne vil mødet med to NGO’er blive afsæt for de oplevelser, der kommer med hjem i bagagen. Begge organisationer hjælper mennesker, som lever langt under fattigdomsgrænsen, hvad end der er tale om gadebørn eller et udsat bjergfolk.

På turen møder eleverne disse grupper af mennesker på helt tæt hold, både når de besøger et børnehjem for tidligere gadebørn fra Manila og når de overnatter i en bjerglandsby og mærker den primitive levevis på egen krop. Alt sammen toppes af tropiske strande, snorkeltur, junglevandring med badetur i vandfald og meget mere.