Hverdagen på fryd

Hverdagen på Frydensberg Efterskole er en blanding mellem undervisning, valgfag og fritid, og vi stræber efter at give eleverne et berigende og meningsfult fællesskab med deres klassekammerater. Mens du går på Fryd, bliver det lidt som dit “andet hjem”, derfor hjælper vi også hinanden med madlavning, rengøring og andre pligter. Dine værelses- og klassekammerater og vores medarbejdere bliver lidt som din ekstra familie.

Vores dygtige undervisere skaber et inkluderende og støttende læringsmiljø, hvor eleverne opfordres til at deltage aktivt, stille spørgsmål og tænke kritisk. Læs mere om vores undervisning her.

Om eftermiddagen tilbyder vi et bredt udvalg af valgfag, der spænder fra gokart og rugby til discgolf og ridning. Disse valgfag giver eleverne mulighed for at udforske deres interesser og lidenskaber uden for klasselokalet og udvikle færdigheder og talenter på nye områder. Vores mål er at inspirere eleverne til at opdage deres passioner og udfolde deres fulde potentiale. Læs mere om vores mange valgfag her.

Fritiden på Frydensberg er en vigtig del af elevernes oplevelse og giver dem mulighed for at slappe af, socialisere og deltage i en række aktiviteter. Når man går på efterskole kan man hænge ud med sine venner hver dag, men det er også muligt at trække sig tilbage og opholde sig på sit værelse. I eftermiddags- og aftentimerne er åbent for både dagligstue, e-sports-lokale og fitness, så eleverne kan samle sig flere forskellige steder.

Samlet set er hverdagen på Frydensberg præget af en blanding af læring, udforskning og sjov, der giver eleverne en bred vifte af muligheder for at vokse, udvikle sig og trives både fagligt og personligt.

En normal dag

07.00 Godmorgen og bad

07.30 Morgenmad i familiegrupper

07.50 Morgeninfo

07.55 Værelsesoprydning

08.30 1. lektion

09.15 2. lektion

10.00 Formiddagsforfriskning

10.30 Områderengøring

11.00 3. lektion

11.45 4. lektion

12.30 Frokost i familiegrupper

13.15 5. lektion

14.00 6. lektion

14.45 7. lektion

15.30 Eftermiddagsforfriskning

15.45 Valgfag

18.00 Aftensmad

19.30 Valgfag

21.00 Aftenforfriskning

21.45 Gangtid

22.00 Værelsestid

22.30 Ro og mobilerne væk

Weekender
på fryd

Weekenden på Frydensberg Efterskole er en tid til at slappe af, genoplade og nyde forskellige aktiviteter både på og uden for skolen. Vi forstår vigtigheden af ​​balance mellem hvile, sociale interaktioner og muligheder for personlig udforskning, og derfor er der altid frivillige aktiviteter i weekenderne.

Nogle weekender har en obligatorisk undervisningsdag, hvor eleverne skal være på skolen. Det kan være i forbindelse med Efterskolernes dag, projektuge eller lignende. 

Andre weekender er mere fleksible, hvor eleverne har mulighed for at tage hjem, hvis de har brug for det. Det skal blot meldes til skolen senest onsdag, så vi har mulighed for at planlægge weekenden.

Nogle weekender er skolen lukket fra torsdag-søndag, hvilket vi kalder en forlænget weekend. Derudover holder vi også efterårs-, jule-, vinter og påskeferie, hvor skolen også er lukket. I forbindelse med forlængede weekender og ferier tilbyder vi gratis buskørsel fra skolen til Hobro togstation.